« Receptenoverzicht

Aardappel-groentekroketjes

Aardappel-groentekroketjes
Write a review
Print
Ingredients
  1. 8 grote bloemige aardappels
  2. 2 wortelen
  3. 100 g erwtjes
  4. 100 g (kant-en-klaar) spekblokjes
  5. 3 eieren
  6. 150 g broodkruim
  7. bloem
  8. frituurolie
Instructions
  1. Schil de aardappels en kook ze gaar. Snijd de wortelen in blokjes van 0,5 cm en kook ze gedurende 2 minuten in een bodempje water. Kook ook de erwtjes gedurende 4 minuten. Maak puree van de aardappels en voeg vervolgens 1 eidooier, de spekblokjes, de erwtjes en de wortelen toe. Meng goed en rol tot kroketjes. Kluts de resterende eieren. Rol de kroketjes door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het broodkruim. Bak ze 5 minuten in frituurolie op 180°C.
Alvantho http://www.alvantho.nl/