Fit
Feestje
Uit de oven
1u

Bonne femme met parelhoen .

4 Personen
    Ingrediënten
  • 50 g haricots verts
  • 50 g zilver-ui
  • 50 g oesterzwammen
  • 50 g bospeen
  • 100 g aardappels
  • 20 g gerookte spekblokjes, in blokjes gesneden
  • 1 parelhoen filet
Bereiding

Plaats een kookpan met water op het vuur en breng aan de kook. Maak de zilver-ui schoon en schil de wortel en aardappel. Kook de groenten en de zilver-ui kort in kokend water en doe ze erna direct in ijswater om snel af te koelen (zo blijven de groenten mooi van kleur en stopt het gaarproces).

Kook nu kort de aardappel tot hij net gaar is en laat uitdampen op een plateau. Peper en zout de parelhoen aan beide kanten en bak die aan in een bakpan. Zet daarna het vuur laag en laat de parelhoen langzaam verder garen.

Verwarm een bakpan en bak met een klein beetje olie de aardappel mooi bruin. Wanneer de aardappel mooi gekleurd is, kunnen de oesterzwam en het spek erbij.

Halveer de haricots verts en doe ze samen met de zilver-ui en wortel erbij in de pan. Als alles goed warm is, even proeven. ( evt. nog peper en of zout toevoegen).

Controleer of de parelhoen de juiste gaarheid heeft. Dresseer de bonne femme (het groentemengsel) op een bord en plaats de parelhoen er bovenop.

Aardappels Kennisplatform .

Voor uitgebreide informatie over de aardappelteelt, de gezondheidsaspecten van de aardappel en de pieper in gastronomisch en historisch perspectief, kijk je op het kennisplatform.
Vertel mij meer

Vergelijkbare recepten .

Terug naar boven
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief