« Receptenoverzicht

Rundersucade met aardappelpuree

Rundersucade met aardappelpuree
Write a review
Print
Ingredients
 1. 400 g rundersucade
 2. 2 st laurierbladeren
 3. 100 ml rode wijn
 4. 2 st kruidnagels
 5. 2 takjes rozemarijn
 6. 2 takjes tijm
 7. 200 g room
 8. 300 ml runderbouillon
 9. 70 ml olijfolie
 10. 2 st uien
 11. 12 st lente-uitjes
 12. 80 g cantharellen
 13. 50 g Nagelhout
Instructions
 1. Verwarm een stoofpan en doe er boter in. Marineer het vlees met peper en zout. Als de boter is gesmolten doe dan het vlees in de pan en bak het aan 2 kanten. Blus dit af met rode wijn en breng het vocht terug naar 1/3 deel. Voeg de kruiden toe en zet het vlees onder met runderbouillon.
 2. Doe de deksel op de pan en laat het vlees rustig sudderen op laag vuur. Laat net zo lang garen tot het vlees uit elkaar valt. Haal het vlees uit de pan en pluk het in kleine stukjes. Bij het serveren, verwarm de sucade in een pannetje met een beetje boter. Indien nodig op smaak brengen met peper en zout.
 3. Schil de aardappels en snijdt ze in gelijke stukken. Kook deze gaar en giet de aardappels af (maar bewaar het kookvocht). Laat de aardappels goed uitstomen boven de pan. Ondertussen de room, het kookvocht van de aardappels) en de olijfolie verwarmen. Wrijf de aardappels door een zeef en voeg het mengsel toe totdat het een mooie massa is.
 4. Leg de uien met schil en al in aluminiumfolie en gaar ze gedurende 45 min in de oven op 150 graden. Als de uien klaar zijn maak je ze schoon en snijd je ze in plakken. Schraap de steeltjes van de cantharellen schoon en was ze 5 keer in schoon water. Leg ze op een doek en laat ze drogen. Als het gerecht wordt afgemaakt, bak je de cantharellen aan in een beetje olijfolie met peper en zout toe. Blus dit af met een beetje kippenbouillon en koude boter. Reduceer dit totdat het vocht om de cantharel heen blijft hangen.
 5. Snijd de onderkant van de lente ui af en het bovenste gedeelte zodat je alleen het witte van de lente ui hebt. Haal het buitenste velletje er vanaf en was de lente ui. Gril deze aan alle 4 de kanten. Verwarm de borden en bouw het gerecht op met de aardappelpuree, de sucade en de groenten.
Alvantho http://www.alvantho.nl/