
Hollands - Stamppot van prei en makreel
2013-05-16 15:44:14

Ingredients
- - 2 preien
- - 25 g boter
- - 150 ml halfvolle melk
- - 1 zak rucola (sla, 75 g)
- - 1 kg aardappelen, geschild
- - 2 el olijfolie extra vierge
- - 2 gerookte makrelen (a 400 g)
- - 1 zakje bosui (3 stuks), in ringen
Bereidingswijze
- 1. Kook de aardappelen in 20 min. in ruim water met zout gaar. Giet af en laat van het vuur af even stomen met de deksel op de pan.
- 2. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Kook de prei 2 min. in water met zout en giet af.
- 3. Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel de vis in stukken.
- 4. Verhit de melk in een steelpannetje op laag vuur.
- 5. Schenk de hete melk bij de aardappelen, voeg de boter toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree.
- 6. Schep de prei, de makreel en de bosui door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
- 7. Meng de rucola met de olie en verdeel over de stamppot
Alvantho http://www.alvantho.nl/