« Receptenoverzicht

Aardappelblini’s met gerookte zalm, crème fraiche en kaviaar

Aardappelblini’s met gerookte zalm, crème fraiche en kaviaar
Write a review
Print
Ingredients
  1. 300 g kruimige aardappels
  2. 5 g zout
  3. 1 eierdooier
  4. 1 eiwit
  5. 20 g bloem
  6. 30 g crème fraîche voor het beslag
  7. 20 g crème fraîche voor op de blini's
  8. 150 g zalm
  9. 5 g kaviaar
Instructions
  1. Schil de aardappels, snij deze in stukken en kook ze gaar met wat zout. Laat ze uitdampen op een bolzeef en wrijf de aardappels door een bolzeef met een pollepel. Meng de eidooier, bloem en de crème fraiche met de aardappelpuree.
  2. Klop de eiwit op met een klein beetje zout, tot een luchtige massa. Meng de aardappelpuree met de luchtige eiwit massa en doe het beslag in een spuitzak. (het kan ook met een lepel)
  3. Verwarm een bakpan met een klein beetje olie. Spuit mooie ronde blini’s in de pan, en draai om wanneer ze mooi gekleurd zijn.
  4. Snijd de zalm in dunne plakjes, en leg 2 plakjes zalm op de blini’s. Quenelle met een warme theelepel de crème fraiche.
Alvantho http://www.alvantho.nl/