« Receptenoverzicht

Aardappel-tomatensoep met spek

Aardappel-tomatensoep met spek
Write a review
Print
Ingredients
  1. 5 grote vastkokende aardappels
  2. 1 prei
  3. 2 el olijfolie
  4. 150 g ontbijtspek, in dunne plakken
  5. 1 teentje knoflook
  6. 1 l kippenbouillon
  7. 400 g tomaten (uit blik)
  8. 4 el basilicum
  9. peper en zout
Instructions
  1. Schil de aardappels en snijd ze in dobbelsteentjes. Snijd het wit van de prei in ringen. Verhit de olijfolie in de wok. Voeg het fijngesneden ontbijtspek, de aardappelblokjes, de prei en de fijngehakte knoflook toe. Bak het 5 minuten en voeg vervolgens de kippenbouillon en de tomaten toe. Kruid met peper en zout, breng aan de kook en laat nadien nog 20 minuten sudderen.
  2. Mix de helft in de blender. Doe de mix terug in de wok en roer goed. Verdeel de soep over 4 kommetjes en voeg tot slot enkele blaadjes basilicum toe.
Alvantho http://www.alvantho.nl/