« Receptenoverzicht

Aardappel-fetabeignets

Aardappel-fetabeignets
Write a review
Print
Ingredients
  1. 400 g vastkokende aardappels
  2. zout en peper
  3. 1 groot ei
  4. 75 g zelfrijzend bakmeel
  5. 3 el melk
  6. 100 g (pittige) feta
  7. 1 el gehakte peterselie
  8. 1 el gehakte verse koriander
  9. zonnebloemolie
  10. keukenpapier
Instructions
  1. Schil de aardappels, halveer ze en kook ze in ca. 10 minuten in water met zout half gaar. Spoel ze goed af onder koud stromend water en laat ze in koud water afkoelen. Maak intussen een dik beslag van het ei, het bakmeel en de melk. Verkruimel er de feta boven. Giet de aardappels af, dep ze goed droog en rasp ze grof. Roer de feta, geraspte aardappels en de gehakte kruiden door het beslag. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit een laagje olie in een wok. Schep met 2 eetlepels telkens bergjes van het beslag in de wok en bak de beignets rondom in 2 à 3 minuten goudbruin en gaar. Per keer kun je ca. 4 beignets bakken. Laat ze telkens uitlekken op een stukje keukenpapier.
Alvantho http://www.alvantho.nl/