Ovenschotel van aardappelpuree, gehakt en tomaten
2016-05-30 08:54:56
Ingredients
- 10 middelgrote bloemige aardappels
- 600 g gemengd gehakt (varken+rund)
- 4 tomaten
- 150 g geraspte kaas
- 1 ei
- 10 cl room
- nootmuskaat
- 30 g boter
- peper en zout
Instructions
- Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water. Pureer ze samen met het ei, de room en de boter. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Bak het gehakt 'korrelig' in een antikleefpan. Kruid met peper en zout. Verdeel het gehakt over de ovenschaal en leg er een laag puree bovenop. Snijd de tomaten in 4 partjes en leg die op de puree. Werk af met de geraspte kaas. Zet de ovenschaal gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C tot de kaas goudbruin kleurt.
Alvantho http://www.alvantho.nl/