« Receptenoverzicht

Ovenschotel van aardappelpuree, gehakt en tomaten

Ovenschotel van aardappelpuree, gehakt en tomaten
Write a review
Print
Ingredients
  1. 10 middelgrote bloemige aardappels
  2. 600 g gemengd gehakt (varken+rund)
  3. 4 tomaten
  4. 150 g geraspte kaas
  5. 1 ei
  6. 10 cl room
  7. nootmuskaat
  8. 30 g boter
  9. peper en zout
Instructions
  1. Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water. Pureer ze samen met het ei, de room en de boter. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  2. Bak het gehakt 'korrelig' in een antikleefpan. Kruid met peper en zout. Verdeel het gehakt over de ovenschaal en leg er een laag puree bovenop. Snijd de tomaten in 4 partjes en leg die op de puree. Werk af met de geraspte kaas. Zet de ovenschaal gedurende 5 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C tot de kaas goudbruin kleurt.
Alvantho http://www.alvantho.nl/